Motionsidrott för vuxna

Att skapa ett socialt sammanhang för föräldrar från målgruppen är ett effektivt sätt att involvera dem i er verksamhet. En motionsgrupp är ett forum där vuxna får motionera och ha roligt tillsammans. Målet är att det ska vara en plats där alla är välkomna oavsett bakgrund.

 

En motionsgrupp bör vara en plats:

  • där motion och glädje är i centrum,
  • som är öppen för alla oavsett färdighet,
  • där föräldrar till klubbens barn får möjlighet att lära känna varandra och kan knyta nya kontakter.

För att göra motionsgruppen tillgänglig passar det bäst att träningen sker på kvällen. Då hinner småbarnsföräldrarna lägga sina barn, och har möjlighet att vara med. Det bör vara kostnadsfritt att delta i aktiviteten, men deltagarna ska vara medlemmar i föreningen. Deltagarna i träningsgruppen fungerar som rekryterare då deltagarna uppmanas att ta med sig kompisar, släktingar och grannar.

En positiv effekt av att få föräldrar från målgruppen att regelbundet delta i en motionsverksamhet är, utöver positiva hälsoeffekter, att det ger större möjligheter för dem att engagera sig ideellt. Motionsgruppen blir därför ett viktigt forum för att involvera föräldrarna i föreningens verksamhet. För att engagera deltagande föräldrar som ledare i barnens träningsgrupper kan ni hålla en enkel ledarutbildning.

I Habo Wolleys tappning av motionsidrott för vuxna, ”Vuxenvolley”, deltar varje vecka 25-40 vuxna mellan 18-60 år med drygt 10 olika nationaliteter. Deltagarnas färdigheter varierar från nybörjare till erfarna spelare. En del från denna grupp brukar även umgås på vårt Sportcafé för att sedan göra sällskap till vårt elitlags hemmamatcher.