Resor

Det finns två generella problem som kan uppstå vid resor i samband med träningar, matcher och/eller turneringar. Problemen kan antingen vara ekonomiska eller geografiska

 

Ekonomiska problem

Ekonomiska problem kan uppstå vid tillfällen då deltagarna behöver betala för resor, exempelvis i samband med bussresor till turneringar eller i form av bensinkostnader vid resor till bortamatcher. För att lösa ekonomiska problem i samband med idrottsdeltagande lanserade Bogserlinan HW-fonden. Mer information om ekonomiskt stöd till medlemmar kan ni läsa om här. Förutom att möjliggöra ekonomiskt stöd är det viktigt att ledare är uppmärksamma på denna sortens problematik. Om en spelare deltar på träningar och hemmamatcher men ständigt tackar nej till att följa med på bortamatcher och turneringar (om de innebär en självkostnad) kan det vara ett tecken på ekonomisk problematik. 

 

Geografiska problem

Geografiska problem handlar snarare om logistiken bakom att ta sig till en träning. Svårigheter att ta sig till träningsanläggningen, exempelvis för att man bor långt bort och inte får skjuts av sina föräldrar, kan vara en bidragande faktor till avslutat idrottande då tröskeln till deltagande blir för stor. Den naturliga lösningen på dessa problem är att använda sig av samåkning. Det går ofta att hitta en smidig lösning om en individ skulle behöva skjuts till träningen genom samåkning med lagkamrater som bor i närheten. Varför inte ha en mail- eller chattgrupp med antingen spelarnas föräldrar eller träningsgruppens ledare där dessa frågor kan lyftas?