”Roliga timmen” för vuxna

”Roliga timmen” för vuxna

Jag och ett 30-tal till ser fram emot varje måndagskväll i Sporthallen. Där samlas vi

för att spela volleyboll på motionsnivå och umgås med varandra.

Somliga har som jag inte spelat volleyboll tidigare medan andra har tidigare erfarenhet. En del känner varandra sedan tidigare och andra deltar för första gången utan att känna någon annan deltagare. Som mest är vi 10 olika nationaliteter på plats, några från våra grannländer, andra mer långväga. Gruppen varierar mycket och åldersspannet är stort; från tonåren till mina dryga 60 år.

 

Olika bakgrunder

Trotts dessa stora skillnader både när det gäller vårt volleybollkunnande och vår bakgrund har vi alltid fantastiskt roligt tillsammans. Vi sätter slumpmässigt ihop lag varje tillfälle så att vi spelar med nya lagkompisar varje vecka vilket skapar en härlig samhörighet i hela gruppen. Ibland spelar jag med de jag känner sedan tidigare, andra gånger med någon jag aldrig träffat förut. Min känsla är att detta har blivit en stund som många prioriterar och verkligen inte vill missa.

Eftersom vi har så roligt tillsammans så träffas vi även på sommarhalvåret och håller igång på ”Habo Beach Arena”. Då med mer spontanitet via förfrågan i vår gemensamma chattgrupp: ”Hallå! Någon som är sugen på beachvolley i kväll?”.

En del av oss deltagare har även blivit flitiga besökare på vårt elitlags hemmamatcher, så då träffas vi där också, vilket är väldigt trevligt.

 

Samhörighet och gemenskap

Vår motionsgrupp kallas ”Vuxenvolley” och är en väldigt bra och uppskattad, inte minst ur integrationssynpunkt. Hit är alla välkomna oavsett bakgrund och färdighet och det ger oss en möjlighet att skapa relationer med vuxna som söker samhörighet och gemenskap. Idrott är ett universellt språk och därför har vi i föreningslivet ett bra utgångsläge att inkludera människor från andra kulturer.

 

Jan-Anders,

Hängiven volleybollfantast på äldre dar